Primăria Suseni

Bine aţi venit pe site-ul primăriei Suseni!

Suseni, mai demult Fălfalău, Fălfălău (în dialectul săsesc Pränsdref, în germană Pränzdorf, Brenndorf, Oberdorf, Oberdorf, în maghiară Marosfelfalu, Felfalu ) este o localitate în judeţul Mureş, Transilvania, România. Satul Suseni este atestat documentar în anul 1319. Până în secolul al XVI-lea populatia majoritară o constituiau saşii, ulterior românii şi maghiarii (mulţi din ei la origine secui din zona Aita Mare), devenind populatia dominantă. Pentru un timp a existat şi o colonie de armeni sosiţi în secolul al XVII-lea din Moldova, care mai târziu s-au contopit cu populaţia locală. Ocupatia principală a locuitorilor a constituit-o tradiţional agricultura, in special cultura cepei care dă recolte substanţiale pe parcelele cu sol roditor din lunca râului Mureş, numit local si "berc". În Suseni exista până nu demult şi o fabrică de cărămidă.
 
Campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale - "MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE !"

Cuvântul Primarului

În calitate de primar al comunei Suseni, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.
Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.
Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.

Primar Morar Mihai